Makwati school

Vorige maand hebben we actie mogen voeren voor de Makwati School. Zie voor het uitgebreide verslag de link op onze website Project Makwati.

Lees meer »

Ploegen in Zambia

In dit seizoen zijn heel veel mensen bezig met het bewerken van het land. Bijna al onze collega's hebben naast hun werk bij OM ook een eigen stukje land om te bewerken. Het meeste gebeurd met de hand. Wij mochten een collega helpen met ploegen. Dit was een hectare grond vlakbij de OM base. Hier gaat mais en soja verbouwd worden.

Lees meer »

Afronding 2023

Op de OM base is het momenteel rustig. Het kantoor is 3 weken gesloten en tussen kerst en nieuwjaar worden door Maintenance alleen de spoedgevallen opgepakt.

Lees meer »

Zonne energie

De Main hall van onze OM base beschikt reeds 1,5 jaar over 64 zonnepanelen, welke ons voor een belangrijk deel van stroom zouden moeten voorzien.

Lees meer »

Ndola & Nieuwsbrief

Na ons bezoek aan Mkushi, hebben we ook de OM base in Ndola een bezoek gebracht. Hier mochten we meer zien van het prachtige werk van Paul en Anette (www.missionzambia.com).

Lees meer »

Mkushi

Gisteren en eergisteren bezochten we collega's in het binnenland van Zambia. Op de OM base in Mkushi, ver van voorzieningen willen ze starten om zonnebloemen te verbouwen en daarvan olie te maken. Naast maïs en soja is olie één van de meest gebruikte producten in de lokale keuken. Over dit project mochten we meer zien en horen en we werden rondgeleid door Josef. Daarna mochten we aansluiten bij de bijbelstudie om samen deels in Bemba en deels in Engels van gedachten te wisselen over 1 Petrus 3.

Lees meer »

Watertank Mercy House deel 2

De nieuwe watertank bij het Mercy House is geplaatst. Hier doen we dat natuurlijk niet met een kraan, maar met een lang touw, voldoende mankracht en een beetje creativiteit πŸ˜„.

Lees meer »

Afwatering

Met deze machine schiet het lekker op. Nog even voordat het regenseizoen kan beginnen 🌩🌧🌈

Lees meer »

Watertank Mercy House

Mercy House is een dagopvang en onderdeel van OM Zambia, waar kwetsbare schoolkinderen worden opgevangen. Het Mercy House staat in de grootste sloppenwijk van Zambia, Makalulu.

Lees meer »

Uitgelezen kans

Het buitenterrein bij een aantal van onze verhuur appartementen is al jaren een groot modderbad in het regenseizoen. Voor het komende regenseizoen willen we dit natuurlijk graag oplossen.

Lees meer »

Nieuw seizoen

βœ… Nadat de scholen in Nederland alweer een poosje geleden zijn begonnen, is ook ons werk en homeschool 2 weken geleden weer op volle toeren gaan draaien. We mochten afgelopen wekenΒ  βœ… 2 verjaardagen vieren πŸŽ‰, βœ… vergaderen met ons TFT, βœ… meedoen met een hardloopwedstrijd βœ…, ons frustreren aan een slechte internet verbinding, βœ… nieuwe families ontmoeten πŸ€— of juist ontmoetingen met diegene die ons en Zambia gaan verlaten πŸ˜ͺ, βœ… malaria test doen wanneer we ons niet zo lekker voelden, βœ… vergeten om af en toe eens wat te delen via socials πŸ˜„.

Lees meer »