Welkom in Afrika

Gepubliceerd op 16 mei 2023 om 23:02

Inmiddels zijn we 5 weken in Zambia en al heel wat ervaringen rijker.

Afgelopen weken stond in het teken van opstarten. Waar kopen we ons eten en drinken? Hoe geven we structuur aan homeschooling van de kinderen? Waar halen we onze meubels vandaan? We hebben heel wat uren in rijen en formulieren achter ons gelaten.
 
We zijn de eerste week ontzorgt door allemaal OM vrienden en collega's die voor ons hebben gekookt. Dit maakt ons gelijk bewust van een belangrijke Zambiaanse traditie; een bos bloemen kennen ze niet, maar eten meenemen kan bij elke gelegenheid!
 
Inmiddels hebben we ook al een aantal keer een dag zonder water en elektriciteit overleefd. Niet iets om lang bij stil te staan, want dat doen ze hier ook niet...
 
We proberen wat structuur aan te brengen en het vooral voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Elke dag beginnen we met de homeschool en 's middags kan er gespeeld worden. Een filmpje vanuit hun (belevings)wereld is in de maak!
 
We zijn ook begonnnen met onze werkzaamheden. Janine heeft kennis mogen maken met de nieuwe collega's en is gestart met een project waarbij haar specifieke kennis over masterdata gelijk ingezet kan worden en waarmee ze collega's binnen haar ministry goed kan helpen.
 

Michiel loopt mee met het team van maintenance en begint met het verrichten van ondersteunende werkzaamheden waarin hij gelijk het team, de werkzaamheden en de stijl van werken en communicatie kan leren kennen.

Binnenkort zal Michiel naar Zuid Afrika vliegen voor de aanschaf van een auto. Voor onze boodschappen rijden we meer dan 10 kilometer, en dat maakt een auto een welkome luxe!
 
Door alle nieuwe relaties die we mogen opbouwen hebben we al heel wat geprekken mogen voeren. Zo leren we het land en de cultuur beetje bij beetje kennen. De mooie en minder mooie verhalen... wordt vervolgt!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.